wait for iiit

Spørgsmål og svar – upcycling

Hvad er upcycling?

upcycling upcycling

Vi hører om alle mulige nye begreber konstant og det er lige med at følge med i hvad de betyder alle sammen. Da bæredygtighed og miljø er giga trends lige for tiden kommer der også mange nye ord inden for denne sektor. Et af dem er orden “upcycling”, som du vil lære mere om hvad betyder lige her! Ud over det er det også gode råd til hvem du kan følge for at få inspiration til selv at starte med at upcycle.

Hvad er upcycling?

Upcycling handler om at omdanne gammelt til nyt. Det er en meget bæredygtig måde at lave skabe nye produkter på. Det kan gøres med alt lige fra huse, til møbler, til tøj – det er kun fantasien der sætte grænser for hvad man kan upcycle.

Hvordan upcycler man?

Man upcycle ved at sy tøj om så det får et helt andet udtryk. Man kan for eksempel lave kjoler ud af gammelt sengetøj, jakker ud af gamle cowboybukser, tæpper ud af gamle trøjer.

Hvorfor er upcucling bedre for naturen?

Det er vigtigt at vi tænker på vores natur og ved at genbruge f.eks. tekstiler og alle mulige andre ting til at lave upcycled produkter skal man ikke producere nye og dermed belaster det ikke vores natur på ny. Derimod udnytter man de ressourcer allerede har brugt til at skabe det produkt der upcycles.

Hvem inspirere til upcycling?

Johanne Kohlmetz, som er blogger, laver nogle super smukke kjoler af genbrugte stofrester. På hendes hjemmeside kan man finde masser af inspiration til sjove upcycled projekter. Man kan også følge hendes instagramprofil, hvor hun jævnligt poster inspirerende billeder og videoer.

Hvad er pointen med upcycling?

Pointen med upcycling er at forlænge produkters levetid og dermed i den lange ende producere mindre nyt. Dette vil gøre den overordnet produktion i verden mere bæredygtig og mindre klimabelastende.