wait for iiit

Pressemeddelelse – Plastikmundbind forurener naturen

Plastikmundbind flyder i naturen og ødelægger klimaet

Hej …

Mundbind lavet af plastik havner ofte i naturen hvilket ødelæggervores miljø. Man kan komme dette til livs ved at bruge genanvendelige mundbind.

Grundet Corona er danskere og faktisk hele verdenens befolkning begyndt at bruge mundbind lavet af plastik. Hvis de blev genanvendt eller smidt rigtigt ud var dette ikke noget problem. MEN de bliver smidt i naturen flere steder og de ender i verdenshavene hvor de er med til at destruere naturen.

Vi bruger alle mundbind og vi skal derfor allesammen være opmærksomme på dette problem! Det er vigtigt at oplyse folk om hvad der er det rigtige at gøre i disse krisetider, hvor der konstant kommer nye regler for hvordan vi skal agere.

Danmarks Naturfredningsforeningen efterlyser separate skraldespande til mundbind, så det er nemmere at sortere og genanvende det plastik og metal der bliver brugt. Dette mener Danmarks naturfredningsforeningen er løsningen på problemet med mundbind i naturen. Derudover skal det også blive nemmere at købe godkendte stofmundbind som man kan vaske og genbruge. På den måde sparer vi på naturens ressourcer og folk bliver muligvis bedre til at passe på dem og ikke smide dem i naturen.

Brug stofmundbind, som kan vaskes og genbruges. Der er heldigvis ved at komme rigtig mange gode stofmundbind på markedet, som lever op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for stofmundbind. – Danmarks Naturfredningsforening

For at undgå engangsmundbind kan du lave dine egne specialtlavede mund bind der opfylder sundhedsstyrelsens retningslinjer. På Refash kan du finde en guide til at lave disse mundbind.

Undersøgelser om engangsmundbind

Der er lavet flere undersøgelser på at mundbind ender i naturen. Institut for natur har lavet en undersøgelse der viser at 3/15 plastikmundbind ender i naturen enten på jorden eller i havene. Derudover viser undersøgelsen også at ét plastikmundbind udløser mere CO2 end at producere flere plastikkopper eller engangsbestik.