wait for iiit

Bæredygtigt mad – opskrift

Opskrift på bæredygtigt mad

Når det kommer til bæredygtighed er det vigtigt at vi alle gør den indsats i vores hverdag. Det kan være svært at gennemskue hvordan man laver bæredygtigt mad, da mad er noget helt specielt og noget vi alle har en bestemt holdning til. Derudover skal maden stadig være sund og nærende. En nem måde at gøre sine madvaner mere bæredygtige er at spise mindre kød generelt eller have en helt vegetarisk hverdag. Kød har været hovedingrediensen i vores aftensmadsretter længe og der kan virke uoverskueligt at skulle ændre denne vane, da vi er vokset op med dette i flere generationer. MEN vi vil gerne hjælpe dig til at få gode ideer til at lave nemt og lækkert vegetarisk mad!

Vi er på vej ind i de koldere måneder hvilket betyder at vi har mere lyst til varme retter. Indisk dahl er en ret der kan komme dette til livs. Dahl er en linseret som stammer fra Indien – det smarte ved Dahl er at den for det første passer godt til det kolde danske vejr, derudover er det nemt at tilpasse smagen så den bliver lige så man bedst kan lide den. Herunder er et udkast til en opskrift på dahl med raita – men som før nævnt kan man smage det til med krydderier helt som man vil.

Dahl opskrift

Dahl opskrift

Dahl

300 g. linser

1 dåse hakkede tomater

1 dåse kokosmælk

4 fed hvidløg

1 alm. løg

3 spsk. frisk ingefær

olivenolie

4 tsk. karry

2 spsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt kardemomme

0,50 tsk. chiliflager

(evt. koriander efter smag)

Raita

4 dl græsk yoghurt

1/2 agurk i tern

2 tomater i tern

1 fed hvidløg

salt & peber

How to video

Summary
recipe image
Recipe Name
Dahl m. Raita
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)